Rivia Sports Produktion

Funderar du på vilka som gör dina kläder? Hur ser tillverkningen ut? Eller är du ute efter det bästa men också billigaste alternativet ute på marknaden?
Ja, vi handlar olika och vi värdesätter olika, inga konstigheter. Men vad är det som gör att du väljer att betala lite extra för ett plagg än ett annat? 

Mode & klädindustrin är ständigt under bevakning, av självklara anledningar. 

När jag startade Rivia Sports klev jag in i en bransch utan större vetenskap förutom en klar bild av vad jag vill skapa & leverera. Kanske lite naivt men det fick ta den tid det skulle ta att lära sig och så länge det vi skapat matchar bilden av vad vi vill åstadkomma, så kan jag vara nöjd!  

De första skrivna målsättningarna:

 • Skapa sköna, färgglada kläder som förhoppningsvis motiverar andra att leva ett aktivt liv, vara stolta över sig själva oavsett vad & våga sticka ut.
 • Tydliga värderingar & budskap
 • Hitta tillverkning i Brasilien. Detta för att: 
  • Dela med mig av Brasiliens alla färger. 
  • För att det känns genuint för mig.  
  • Ge tillbaka till mitt hemland. 
  • Hitta spännande material & tyger som inte många andra kan erbjuda.
 • Se till att kläderna tillverkas på rätt sätt & under rätt förhållanden.
 • Genom lokala samarbeten baka in Sverige & Umeå i formgivning och design.
 • Göra samarbeten som stärker & inspirerar
 • Hitta ett team som har samma värderingar
 • Kunna leva på idén & kunna växa
 • Ha kul längs vägen

   Att ge sig in i modebranschen har absolut inte varit lätt (och är självklart fortfarande inte lättare). Stundtals har det varit kämpigt när det finns många aktörer, stenhård konkurrens, tillverkningsproblematik, leveransgaranti, kapital, bygga ett varumärke, skapa nya kontakter, försäljning, struktur, driva ett företag…listan med utmaningar är lång. 

   Jag kan idag bocka av några av punkterna ovan men en hel del återstår att uppnå. Ovissheten om branschen och hur vi hela tiden kan utvecklas leder till att jag måste hitta det som får mig att brinna för det jag gör, och hela tiden fundera vad är det som gör att vi sticker ut? För visst undrar man ibland vad man håller på med, kommer detta att gå eller är man rätt ute?! 

   En stor del av företagets målsättning handlar just om produktionen och det ansvar vi har för att leverera, dels kvalitativa produkter, men också produkter som vi kan stå bakom i form av goda arbetsförhållanden och rättvis lön. Som ett litet företag känner jag att vi kan påverka och ha fullständig koll på just detta. Jag handplockar varje material och alla tyger som används i våra plagg, jag har kontakt med leverantör och fabrik varje månad och vid större kollektionsutveckling kan jag åka till Brasilien och sitta med alla inblandade för att snabbt skapa nya plagg. Det är viktigt att tänka på miljöpåverkan och vi strävar efter att vara så miljövänliga som vi kan. Jag vet att vi producerar kläder och även transporterar dessa från Brasilien till våra kunder, men våra produkter ska produceras på ett etiskt och ansvarsfullt sätt. 

   För att stärka vår ställning är vi stolt en del av Fashion Revolution.

   Fashion Revolution tror på kraften i en positiv omvandling av mode och dess huvudsyfte är att öka medvetenheten om sektorns socio-miljöpåverkan, fira människorna bakom kläderna, uppmuntra öppenhet och främja hållbarhet.

   Vi tänker på dem som gör dina kläder. Hur mycket jobb och tid krävs det? Hur ser förhållanden i fabriken ut? Och under vilka omständigheter producerades de? Det finns faktiska människor bakom alla dina kläder.

   Genom att dela berättelsen om hur ditt plagg skapats stödjer vi inte bara industrin genom att bli mer transparenta, men ger även ett erkännande till arbetet som ligger bakom. 

   Vi vill att våra plagg ska hålla länge, så om du ser efter och bryr dig om dina Rivia Sports plagg, kommer de att hålla och följa med dig på många äventyr. 

   Är det så att du en dag inte vill ha kvar dessa, släng inte bort dem - ge dem till en vän, byt ut dem till något annat, ta dem till en klädbank eller en välgörenhetsbutik!

   Jag är så tacksam för alla som tror på oss och som stöttar oss på alla sätt. Målsättningen just nu är att fortsätta kämpa på i en hård bransch, fortsätta klura ut vad vi kan göra annorlunda, fortsätta hitta en affärsmodell som passar oss men framförallt förhoppningsvis fortsätta inspirera och motivera så många vi kan att leva ett aktivt liv och att våga sticka ut. 

   Läs mer om vår produktion (klicka på bilden nedan): 

   Rivia Sports Produktion

   Mer om Fashion Revolution:

   //R.

   Shoppa blog