#TEAMRIVIA - Möt Alice "Sprallice" Fagrell

Alice Fagrell - Lär känna instruktören i Göteborg som alltid ger sitt max på varje träning med ett leende på läpparna. 

Alice, eller Sprallice som hon heter på Instagram, ger oss massor av energi och utmaningar för att maximera träningen. Inspirationen hittar hon inom crossfit & på Barry´s bland sina vänner & deltagare. Läs mer om Alice nedan :)   

Var är du i världen just nu? Varför?

Bor i Göteborg sen 11 år tillbaka. Målet var att bo i en större stad för att ha möjlighet till att göra mera, skapa mer och inspirera mera. Sen kommer min familj från Göteborg så det blev lättast att bo kvar på västkusten.

Var växte du upp?

Havstensund först och sen Grebbestad, små sommarpärlor på svenska västkusten. 

Det bästa med din stad:

Göteborg är en härlig stad då man med enkelhet kan gå mellan stadsdelarna och det finns stora grönområden utplacerade i hela staden. Det är en liten stad i en stor stad, då man enkelt hittar nya vänner och stöter på folk som känner varandra hela tiden. Samtidigt finns det många människor och mycket möjligheter till utveckling och nyskapande.

Dina favoritställen för härligt häng i Göteborg?

Just nu hänger jag ofta med mina vänner på nyöppnat kaffe Johan & Nyström. Bra kaffe och goda saker. Men annars så hänger vi på Espresso house och jobbar med onlinekunder. Det bästa workouthänget blir oftast på Crossfitboxen Göta. Alltid härliga människor som ger allt och vill alltid lära sig nytt. Där hittar jag alltid inspiration, tillsammans med mina deltagare på Barrys klasserna. Att se folk ge allt är en ovärderlig känsla!

Vart har du aldrig varit men alltid velat åka till? 

Skulle vilja besöka både Sydafrika och Sydamerika då jag aldrig varit där.

Ta oss igenom ditt veckovisa träningsprogram. Vilken typ av träning gillar du mest?

Jag tränar ca 5-8 pass i veckan. Mina absoluta favorit pass är rena styrke pass. Med både inslag av olympiska lyft och sen vanlig hederlig styrka. Känslan av att bara ta i allt man kan är alltid tillfredställande. Fösta gången jag gjorde ett tungt marklyftspass så kände jag direkt att detta är ju det jag ville hålla på med! 

sprallice rivia sports

Hur kom du in på personlig träning?

Jag har alltid jobbat inom restaurang branschen och gjorde det då jag gillar vad som händer bakom allt. Passionen till mat hade jag från början, har alltid gillat mat och tillaga mat. Så mitt intresse av vad som hände bakom gav mig inspiration att läsa kostvetenskap, vad händer i magen av all mat. Kemi var redan mitt favorit ämne. Så väl på kostvetarprogrammet gick jag en kandidat i Hälsopromotion. Som sen ledde till att jag blev tränare. För att bara kunna mat räcker inte för att nå hälsa, utan man behöver veta mer om träning oxå. Personligen visste jag ingenting om träning och tränade inte mer än lite löpning. Jag gillar att göra saker korrekt och skapa så mycket kunskap om det som möjligt.

Vad älskar du mest med det:

Att få träffa så olika människor och få lära känna dom på ett plan kanske många andra inte ens får veta om dom. Det är en ständigt personlig utveckling av att prata med folk om deras tankar och känslor. Har alltid fascinerats av människan och dess tankar och känslor för saker. Alla kan tänka så olika om en och samma sak.

Tips för hur man ska komma igång med sin träning?

Att ta hjälp av en duktig tränare är alltid ett bra sätt. men om det steget redan känns för stort så är det bästa tipset. 

Tänkt inte, ta på dig träningskläderna, snöra på dig skorna och gå ut! Alltså sätt inga krav sätt ingen plan, bara börja så skapar du en plan och mål längst med vägen. Ibland kan det bli ett för stort steg att bara sätta ett mål, många är så rädda för att misslyckas då så dom vågar inte ens börja då. Så bara börja så lovar jag att du kommer närmare målet utav det!

De flesta vet förmodligen inte detta om mig, men:

Att jag är Polska, adopterades till Sverige när jag va 5,5år

Vilka är de största inspirationerna i ditt liv?

Utan tvekan mina kunder och mina vänner. Dom får mig att gå upp på morgonen och dom får mig att fortsätta utveckla mig själv och driva mig framåt.

Vad är ditt bästa tips för att vara/hålla sig aktiv?

Hitta något du tycker är kul. Om allt är tråkigt, hitta det som är minst tråkigt. Testa sig runt, göra saker med kompisar. Att boka in en fikadate till en promenad istället är en bra början. Umgås aktiva!

Vad älskar du mest med dig själv: 

Mitt driv och viljan att göra allt för alla! Jag ger altid mitt allt till dom som behöver min hjälp.

Ord att leva efter:

Du ångrar bara det du aldrig gjorde. Detta har hängt med mig sen jag va 14 år!

Vi ser fram emot fler utmaningar  & massor av inspiration av Alice. Se till att följa henne här: 
@sprallice 

Shoppa blog