#TEAMRIVIA - Möt Anna Roos

Anna Roos - Lär känna instruktören som sprider massor av energi på USM i Umeå. 

Umeåtjejen Anna är den som inspireras & inspirerar sina deltagare på de svettiga passen på Umeå Sport & Motion. Hur kom hon in på att bli personlig tränare? Vilka tips ger hon för att komma igång med träningen eller för att hålla sig aktiv?
Läs hela intervjun nedan. 

 Shoppa Metallic Tights

Hej Anna! Vart växte du upp?

Jag är född och uppvuxen här i Umeå.

Det bästa med din stad?

Närheten till naturen, det är lätt att forma en aktiv livsstil här. Jag gillar att Umeå håller på att växa upp till en lite större stad, samtidigt som det fortfarande är nära överallt. Även de fantastiska träningsmöjligheter och människorna som finns här i Umeå.

Dina favoritställen för härligt häng i Umeå?

Jag hinner sällan hänga på fik och så, men när jag gör det så tar jag gärna med mig en kaffe från Kulturbageriet och sätter mig nere vid älven. Mitt jobb, USM, har helt klart bästa gymmen i stan ;) Där finns även bra möjligheter till häng och kaffe!

Vart har du aldrig varit men alltid velat åka till? 

Det finns många ställen jag vill resa till, både i Sverige och i världen. Men Australien är helt klart ett av dom.

Ta oss igenom din veckovisa träningsprogram. Vilken typ av träning gillar du mest?

Just nu ligger fokus på styrketräning, jag älskar att känna mig stark. Men samtidigt försöker jag få in lite löpning och yoga för att jag tror på att inte utesluta något. Även om huvudfokus ligger på styrka så behöver jag både kondition och rörlighetsträning för att fungera och hålla mig skadefri. Eftersom att jag jobbar med träning på heltid så det blir väldigt mkt träning sett över en vecka. Under en vecka har jag många klasser och PT-kunder, och även om jag inte ser det som min träning så blir det mycket rörelse J

Hur kom du in på personlig träning?

Jag har alltid varit intresserad av träning och ledarskap. När jag bröt benet 2006 och inte kunde spela fotboll så blev det mycket tid i gymmet. Där och då föddes nog kärleken för gym och sedan har den bara fortsatt växa. Jag gick min första PT-utbildning 2008 och efter det har jag gått ett gäng olika utbildningar inom träning och hälsa. Med 10 år i branschen så kan jag konstatera att jag har världens bästa jobb! Ett jobb som jag vill fortsätta att utvecklas inom.

 Shoppa Striker R Tights & Eco Tank

Vad älskar du mest med det:

Att jag får möjlighet att inspirera, vägleda, pusha och bromsa olika individer i deras träning, och allt som rör deras träning. Det fina är att få se personer växa och utvecklas. Det komplexa med mitt jobb är att se alla som egna individer, vi är alla olika och behöver olika saker. Det är det absolut svåraste men också det som gör jobbet roligt, spännande och utmanande!

Tips för hur man ska komma igång med sin träning?

Fråga dig själv varför du vill börja träna? Är det för att alla andra gör det eller är det för att du kanske har ett specifikt mål du vill uppnå? Hitta ditt varför och försök hitta en träningsform som passar dig. Ditt varför kommer vara det som får dig att hålla i träningen när det känns motigt, något som motiverar dig till att fortsätta. Känner du dig helt vilsen så finns det sådana som mig - som jobbar med att vägleda och coacha personer i sin träning J Låt inte känslan av att ”jag kan ingenting” hemma dig. Vi har alla varit nybörjare någon gång. Våga ta för dig och ta plats på gymmet eller i löparspåret.

 Shoppa Striker R Tights & Näck Crop Top 

De flesta vet förmodligen inte detta om mig, men:

Att jag kan somna till vilket oljud och på vilket underlag som helst. Jag behöver bara säga god natt och sluta ögonen sedan somnar jag.

Vilka är de största inspirationerna i ditt liv?

Jag inspireras dagligen av alla mina pt-kunder och deltagarna på mina klasser. Det är dom som får mig att fortsätta jobba mot mina drömmar och vilja utvecklas. Men även mina närmsta vänner och familj som har inspirerat och lyft mig genom hela livet.

Vad är ditt bästa tips för att vara/hålla sig aktiv?

Försök se lösningar och gör det inte så komplicerat. Ta cykel eller en promenad till och från jobbet. Eller lek mer med dina barn – ta dem på äventyr där ni är aktiva tillsammans.

Vad älskar du mest med dig själv: 

Att jag är en tjurskalle som aldrig ger upp. Har jag bestämt mig för något då tar jag mig dit på något sätt. Jag går igång på utmaningar, helst i motvind, och njuter av resan dit lika mycket som när jag väl står där.

Ord att leva efter:

”Go where you feel most alive”.

Shoppa Näck Crop Top 

Tack Anna & vi ses på USM =)
För mer inspiration följ Anna här: @anna__roos

Shoppa blog