PRODUKTION

På Rivia Sports är vi passionerade för vårt arbete och de kläder vi levererar. 
Varje plagg är gjort med mycket omsorg och uppmärksamhet för att säkerställa att 
allt kommer ut med absolut högsta kvalitet och att alla människor längs produktionen ska ha goda arbetsförhållande och ersättning för sitt arbete.

BRASILIEN - SVERIGE

Om Rivia SPorts

Produktion i Brasilien

RELATIONER 
Vi på Rivia Sports jobbar för att alla ska behandlas vänligt, med respekt och på ett rättvist sätt. Därför ser vi till att vi bara använder tillverkare som delar samma värden.

Det innebär att varje person som arbetar med tillverkning av våra produkter också behandlas med respekt och arbetar i säkra, rena förhållanden samtidigt som de får en rättvis lön. Det här säkerställer vi genom att ha en löpande dialog med vår leverantör/fabrik och besöka denna med jämna mellanrum.

MILJÖ & CSR
Det är viktigt för oss att vara så miljövänliga som möjligt. Trots att vi producerar nya kläder strävar vi att använda så miljövänliga material som möjligt. Exempel på detta är våra plagg i ECO som tillverkats av återvunna PET-flaskor. I övrigt använder vi kvalitetsmaterial som ska hålla länge och är ansvarsfullt producerat . Alla våra produkter är produceras på ett etiskt och ansvarsfullt sätt. 

FASHION REVOLUTION
Mode och klädindustrin inspirerar, provocerar, leder och fångar. Den ska vara säker och rättvis för alla inblandade. Fashion Revolution tror på kraften i en positiv omvandling av mode och dess huvudsyfte är att öka medvetenheten om sektorns socio-miljöpåverkan, fira människorna bakom kläderna, uppmuntra öppenhet och främja hållbarhet.

#WhoMadeYourClothes-kampanjen uppstod för att öka medvetenheten om den verkliga kostnaden för mode och dess inverkan på världen i alla skeden av produktions- och konsumtionsprocessen.

I Brasilien har rörelsen varit aktiv i 4 år. Under Fashion Revolution Week, och även under hela året, genomförs det en rad olika aktiviteter som främjar förändring av tankegången och beteenden hos konsumenter, företag och modepersonal.

Fashion Revolution vill visa världen att förändring är möjlig genom engagemang av alla! Medvetenhet är det första steget för att kraftfulla transformationer ska kunna realiseras. Ska vi inte skapa kontakter och kräva mer hållbara och transparenta metoder inom modebranschen?

Rivia Sports är stolt över att vara en del av Fashion Revolution.

De anställda i Rivia Sports fabrik tjänar R$ 1600 (minimilön idag i Brasilien är på ca R$ 954)
Arbetstiderna är: Måndag till fredag 07:00-17:00
Fabriken har miljölicens som krävs i Brasilien & all skadligt avfall skickas till företag som gör rätt avfallshantering.

VAD VI STÅR FÖR

PRODUKTION 
I en liten produktionsstad i södra Brasilien hittade vi en fabrik som matchade våra behov och tillverkningskrav.
Vi har valt Brasilien för tillverkning för våra produkter eftersom det är viktigt för oss att kunna ge tillbaka till Brasilien och samtidigt dela med sig av Brasilien & Sverige till resten av världen. 

MISSION 
Rivia Sports upprätthåller en hög nivå av miljö och socialt ansvar.

Rivia Sports strävar efter att vara en medveten producent för medvetna konsumenter.

Rivia Sports använder endast material och produktionsprocesser som inte skadar människorna och gör så liten påverkan på miljön som möjligt.

Rivia Sports vill dela med sig av både Sverige & Brasilien genom att skapa plagg som reflekterar dessa länder & kultur. 

EFTER KONSUMTION
Så länge du ser efter och bryr dig om dina Rivia Sports plagg, kommer de att hålla länge och följa med dig på många äventyr.
Skulle du önska något annat eller helt enkelt förändras (det är bara naturligt), släng inte bort dem - ge dem till en vän, byt ut dem till något annat, ta dem till en klädbank eller en välgörenhetsbutik.